50 dkg liszt, 1 Rama, 2 tojás sárgája. 1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja.
Baracklekvár.
A puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni.
A lisztet elkeverni a sütőporral.
A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt teszünk bele.
Két cipót formálunk belőle. Nyújtjuk, majd formával szaggatjuk.
Előmelegített sütőben világosra sütjük. Miután kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
Fogyasztás előtt 1-2 nappal készítsük le, hogy visszapuhuljon, jó omlós legyen.
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleteszem az élesztőt, a sót, a cukrot és a tejfölt. Összegyúrom, ha szükséges, még tejet adok hozzá. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legegyszerűbb, ha már alapból kettészedjük a tészta hozzávalóit, és úgy keverjük ki a 2 tészta la...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tejet. Kikeverjük a tojássárgájával, tojással, citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű