50 dkg liszt, 1 Rama, 2 tojás sárgája. 1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja.
Baracklekvár.
A puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni.
A lisztet elkeverni a sütőporral.
A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt teszünk bele.
Két cipót formálunk belőle. Nyújtjuk, majd formával szaggatjuk.
Előmelegített sütőben világosra sütjük. Miután kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
Fogyasztás előtt 1-2 nappal készítsük le, hogy visszapuhuljon, jó omlós legyen.
A tejben a porcukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadom a lisztet, vajat és a 2 tojást. Összedolgozom a tésztát, 3 gombócra osztom. Egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Kinyújtok...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe, miközben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom és vékony szeletekre szelem, kö...
Elkészítési idő:Magozzuk ki a szilvát és tegyük félre. A vajat keverjük habosra az eritrittel és a vaníliával. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük tovább. Öntsük bele a tejet és...
Elkészítési idő: