észta:
50 dkg darált háztartási keksz
40 dkg porcukor
4 dkg kakaó
tej
ízlés szerint rumaroma
Krém:
25 dkg margarin
8 evőkanál porcukor
ízlés szerint mandula- vagy vérnarancsaroma
Bevonás:
olvasztott tortabevonó
A tésztát jól összedolgozzuk, majd nagyobb golyókat formálunk belőle. Egy kicsit kinyújtjuk, megkenjük olvasztott tortabevonóval és az előzőleg gépi habverővel jól kikevert krémmel. Óvatosan felhajtjuk széleit, és így töltött gombócokat készítünk belőle. Kívül is megkenjük olvasztott tortabevonóval, és kókuszreszelékben megforgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeleteljük és kínáljuk.
Bökönyiné Erika receptje.
Kategória: Aprósütemények, Sütés nélkül
Címkék: kakaós, kekszes, rumos
Forrás: http://webcukraszda.hu/kekszbomba-2/
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. - A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, a mákkal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni), tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes