észta:
50 dkg darált háztartási keksz
40 dkg porcukor
4 dkg kakaó
tej
ízlés szerint rumaroma
Krém:
25 dkg margarin
8 evőkanál porcukor
ízlés szerint mandula- vagy vérnarancsaroma
Bevonás:
olvasztott tortabevonó
A tésztát jól összedolgozzuk, majd nagyobb golyókat formálunk belőle. Egy kicsit kinyújtjuk, megkenjük olvasztott tortabevonóval és az előzőleg gépi habverővel jól kikevert krémmel. Óvatosan felhajtjuk széleit, és így töltött gombócokat készítünk belőle. Kívül is megkenjük olvasztott tortabevonóval, és kókuszreszelékben megforgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeleteljük és kínáljuk.
Bökönyiné Erika receptje.
Kategória: Aprósütemények, Sütés nélkül
Címkék: kakaós, kekszes, rumos
Forrás: http://webcukraszda.hu/kekszbomba-2/
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: 1 óra 20 percA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő:A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cuk...
Elkészítési idő: 30