1 kg liszt
40 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
só
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás és
2 tojás sárgája a kenéshez
Töltelék : 50-50 dkg dió – Mák
1 citrom reszelt héja felesben pici fahéjjal
25-25 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
6 dl víz
Összegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük
A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl híg zsemlemorzsát rakunk bele. A tésztát ki nyújtjuk kb: 3 cm Megkenjük töltelékkel feltekerjük, megkenjük tojás sárgájával, száradni hagyjuk majd megint megkenjük és végül picit megszurkáljuk a tetejét 190 fokon 20 percig majd 160 fokon 20 percig sütjük (Nekem 1 kg lisztből 2 diós 2 mákos rúd jött ki)
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a porcukrot és a tojás sárgát. Összegyúrom, majd egy fél órára a hűtőbe teszem. Később kinyújtom és a tepsibe helyezem, majd rák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent jól összekeverni egy tálban,18 cm-es tortaformában megsütni és kész :-)
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótát vagy készen megvesszük, vagy a szokásos módon megsütjük. A tejszínt jól behűtjük. A mogyorókrémet kikeverjük a tejjel és rumaromával. A tejszínből 4 dl-t kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első öt hozzávalót habosra keverjük, apródonként hozzáadjuk a tejet. /állandóan keverve öntögetjük hozzá/ Hozzászitáljuk a lisztet, őrölt fahéjjal, és piskótaszerűen folyósra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű