1 kg liszt
40 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
só
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás és
2 tojás sárgája a kenéshez
Töltelék : 50-50 dkg dió – Mák
1 citrom reszelt héja felesben pici fahéjjal
25-25 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
6 dl víz
Összegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük
A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl híg zsemlemorzsát rakunk bele. A tésztát ki nyújtjuk kb: 3 cm Megkenjük töltelékkel feltekerjük, megkenjük tojás sárgájával, száradni hagyjuk majd megint megkenjük és végül picit megszurkáljuk a tetejét 190 fokon 20 percig majd 160 fokon 20 percig sütjük (Nekem 1 kg lisztből 2 diós 2 mákos rúd jött ki)
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a xilittel egy botmixerrel összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Ezután apránként beleöntjük a kókuszlisztet és végül a kókusz olajat.Nagyon omlós tésztát kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk áll...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű