100 g kókuszreszelék
80 g kókuszliszt
3 tojás + 1 fehérje
180 g alma lereszelve, leve kifacsarva
1 ek. útifű maghéj, ha van
pici szódabikarbóna
stevia, vanília aroma ízlés szerint
fél dl kókusztej vagy víz is jó, ha úgy érzed, hogy lazítani kell a tésztán
A tojásokat felverem, hozzáteszem a szódabikarbónát, az édesítőt, a vaníliát, majd jöhet az útifű maghéj, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is. Végül az almát tesszük hozzá. Összekeverjük a masszát, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Egy kisebb tepsimet használtam, és ebből az adagból nekem kb. 12 db sütim lett. Cukormentes lekvárral, vagy házi készítésű csokipudinggal is fogyaszthatjuk. Ha nagyon folyós, akkor mehet még kókuszliszt, ha sűrű lenne, akkor magtejet vagy vizet adjunk hozzá, vagy esetleg még egy tojásfehérjét.
ÖSSZESEN: 1240 kcal, 47g fehérje, 71g ch, 91g zsír
1 DB SÜTIBEN: 103 kcal, 4g fehérje, 6g ch, 7,5g zsír
A vajat 10 dkg cukorral, 4 tojássárgával simára keverem. Lassan hozzákeverem a 4 tojásfehérjét (amit a maradék 5 dkg cukorral vertem fel). Végül beleforgatom a liszt és sütőpor kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük. A babap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMagház kiszúróval, vagy éles késsel távolítsuk el az almák magházát. Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét (közben 1-2 ek tejet is keverhetünk hozzá), majd forgassuk össze a morzsáv...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA marcipánt az ízesítő anyagokkal jól összegyúrjuk, majd olyan vastagságúra hengereljük, amilyenre szeretnénk a szaloncukrot. Kicsi száradás után, kb.: 2,5-3 cm rudakat vágunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes