Gesztenyés narancsos krém


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű

Hozzávalók:


6 tojás sárgája
12 dkg erythritol porrá őrölve (ízlés szerint)
5 dl mandulatej
1 rúd vanília
3 dkg gesztenyeliszt
6 lap zselatin
2 dl kókuszkrém
1 dl totukrém
1 dl frissen facsart narancslé
1 tk. reszelt narancshéj (kezeletlen narancsról) opcionális

Elkészítés:


A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magokat és az üres rúddal együtt tedd a mandulatejbe, forrald fel. Az üres rudat ki kell dobni, miután felforrt a tej. A tojássárgákat a porrá őrölt édesítővel és keverd habosra fehéredésig, ez kb. 4-6 perc, szitáld bele a gesztenyelisztet, keverd csomómentesre, majd folytonos keverés közben lassan csurgasd a tejhez. Az egészet öntsd vissza a fazékba, folytonos keverés közben alacsony lángon sűrítsd be. Fontos, hogy alacsony lángon főzd, ne forrald és folyamatosan keverd habverővel, mert kicsapódhat a tojássárga. Amikor már elég sűrű, akkor vedd le a tűzhelyről. A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe 5 percre, majd szűrd le. Forrald fel a narancslevet és old fel benne a zselatint és keverd a forró gesztenyés krémhez. Hűtsd ki teljesen, közben többször keverd át. A kókuszkrémet és a totukrémet verd fel, amennyire tudod, majd amikor a krém már dermed egy spatulával forgasd bele egyenletesen. Töltsd habzsákba, vagy egyszerűen kanállal adagold poharakba, tálkákba és teljes dermdésig tedd hűtőbe. Ha van maradék kekszed vagy piskótád morzsold össze és a krémmel rétegezheted. Friss gyümölccsel tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Trollanyu

Gesztenyés narancsos krém

Kinek a kedvence ez a recept?


Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Madártej

Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjü...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
Diós kosárka 1

l. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojássárgákat és elkezdjük összegyúrni. Ha nem állna össze, akkor tejfölt adjunk hozzá. A habhoz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
Álom süti

A tojásfehérjéket a csipet sóval, cukorral, felverjük kemény habnak, hozzáadjuk az átszitált lisztet, végül hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Ezt a masszát két részre osztjuk é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
People