1 doboz habtejszín
2 zacskó pudingpor (vanília)
0,8 liter tej
Teljes kiőrlésű vajas keksz, vagy sima háztartási keksz
A jegesedés:
3 evőkanál tej
220g porcukor
50g vaj (olvasztott)
3 evőkanál kakaópor (édesített)
csipet só
Pudingport keverjük el habverővel a tejben.Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan.Az edény aljára tedd sorba a kekszeket aztán kend be a fele vaníliakrémmel.Egy másik réteg keksz jön.Egy tálban keverd össze a hozzávalókat a mázhoz Kend a mázat a tetejére spatulával. Ezután pihenjen a hűtőszekrényben (min. 6 órán át, vagy egy éjszakán át).
Tésztájához valókat összekeverni, egy tepsibe belekanalazni, elsimítani. A tölteléket összekeverni, rátenni a tésztára, megsütni. Forrón megkentem a megsült túrót baracklekvárral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat. Fele cukorral a sárgáját felverem, majd a másikfelét apránként hozzáadom a fehérjéhez mikor már majdnem felvertem és tovább verem. Majd fellazítom a sárg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesMikulás csizmák Hozzávalók: 15 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 3 dkg holland kakaó 1 tk. őrölt fahéj 1-2 ek. hideg víz (ha nem áll össze)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű