4 db alma (de bármilyen gyümölcsből jó, fagyasztottból is)
1 mirelit tészta (nekünk van hűtős Pâte sablée, de szerintem a leveles tésztából is biztos jó)
1 vaniliás cukor
1 tojás
1 ujjnyi vaj (25-30 g)
1 ek kukoricaliszt (gondolom a sima is jó)
2+3+1 evőkanál cukor
1 tk fahéj
A tésztát kiengedem, hogy szép langyos legyen, nem hideg.
1 almát meghámozok, picire felkockázom, beteszem egy bögrébe 2 ek cukorral meg 3-4 ek vízzel összekutyulva és 4-5 percig melegitem a mikroban aztán szétnyomkodom pépesre.
A másik 3 almát vékony szeletekre vágom (vagy előkészítem a másféle gyümit ami van). Aztán felmelegítem folyósra a vajat, hozzáteszek 3 ek cukrot, 1 tojást, 1 jó púpos ek kukoricalisztet, 1 tasak vaniliás cukrot, meg a meleg almás pempőt.
Belerakom a tésztát egy kivajazott lisztezett tortaformába úgy, hogy a szélén visszacsavargatom, hogy a széle magasabb legyen, kb. mint a pizzának. Villával kicsit megszurkodom, ráöntöm a krémet, rányomkodom a gyümölcsöket, meghintem 1 ek cukorral meg 1 tk fahéjjal. Mehet be a 180 fokos előmelegitett sütőbe 20-25 percre.
1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. 2. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birseket alaposan megmossuk, Magházukat eltávolítjuk. Héjastól kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi a fűszerrel és az eritrittel puhára főzzük. Leszűrjük. (A levet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Amíg hűsöl, elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd ízesítjük a vaníliával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a lisztet és a sót. Egy csillagcsöves habzsákba töltjük és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű