4 db alma (de bármilyen gyümölcsből jó, fagyasztottból is)
1 mirelit tészta (nekünk van hűtős Pâte sablée, de szerintem a leveles tésztából is biztos jó)
1 vaniliás cukor
1 tojás
1 ujjnyi vaj (25-30 g)
1 ek kukoricaliszt (gondolom a sima is jó)
2+3+1 evőkanál cukor
1 tk fahéj
A tésztát kiengedem, hogy szép langyos legyen, nem hideg.
1 almát meghámozok, picire felkockázom, beteszem egy bögrébe 2 ek cukorral meg 3-4 ek vízzel összekutyulva és 4-5 percig melegitem a mikroban aztán szétnyomkodom pépesre.
A másik 3 almát vékony szeletekre vágom (vagy előkészítem a másféle gyümit ami van). Aztán felmelegítem folyósra a vajat, hozzáteszek 3 ek cukrot, 1 tojást, 1 jó púpos ek kukoricalisztet, 1 tasak vaniliás cukrot, meg a meleg almás pempőt.
Belerakom a tésztát egy kivajazott lisztezett tortaformába úgy, hogy a szélén visszacsavargatom, hogy a széle magasabb legyen, kb. mint a pizzának. Villával kicsit megszurkodom, ráöntöm a krémet, rányomkodom a gyümölcsöket, meghintem 1 ek cukorral meg 1 tk fahéjjal. Mehet be a 180 fokos előmelegitett sütőbe 20-25 percre.
Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúr...
Elkészítési idő:A kisült palacsintát megszórjuk cukros dióval, majd ráteszünk még egy palacsintát, arra újból diót szórunk. A két palacsintát együtt tekerjük fel, és egy közepes jénaiba tesszük. M...
Elkészítési idő: 2 óra100 ml langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, vajat, tejfölt, tojást, cukrot, sót, citromhéjat és a vaníliát. Hozzáöntjük a megkelt élesztő...
Elkészítési idő: