Csokis-mogyorós zabkeksz
(kb. 30 db)
100 g törökmogyoró
100 g puha vaj
100 g nádcukor
1 db tojás
1 ek tej
85 g zabpehely
135 g liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1/2 tk sótőpor
1/4 tk só
70 g étcsokoládé
1. A mogyorót egy serpenyőben illatosra és aranybarnára pirítom egy serpenyőben. Félreteszem, hogy kihűljön.
2. A vajat gép segítségével egy-két perc alatt kikeverem a cukorral. Eldolgozom benne a tojást és a tejet is.
3. Egy tálba szitálom a kimért lisztet, kakaót, sütőport és sót. A zabpehellyel együtt a kikevert vajhoz adom, és összedolgozom az egészt.
4. A csokit apró kockákra vágom. A mogyoró héját ledörzsölöm egy konyharuhába csavarva. A mogyorót is felaprítom, és a csokival a masszához adom. Egy-két mozdulattal összekeverem.
5. Két tepsire sütőpapírt terítek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re).
6. Diónyi gömböket formázok a masszából, és egymástól kb. 4 cm-re leteszem őket a tepsikre. Egy villával mindegyiket lelapítom. 15 perc alatt megsütöm.
http://edesem.blog.hu/2014/03/24/piknikre_csokis-mogyoros_zabkeksz
Készítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...
Elkészítési idő: 20+30sütés Nehézség: KönnyűTálba kimérünk 60 dkg lisztet, beleteszünk 3 tojássárgát, 25 dkg margarint, 3 ek. tejfölt, csipet sót, és 3 ek porcukrot. Reszeljünk bele egy kis citromhéjat, majd kézzel gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat simára morzsoljuk, a tojás kivételével. 2. Beletesszük a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyű tészta legyen. 3. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz