2 nagy pohár tejföl (2×450 g),
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rumaroma,
1 nagy csomag babapiskóta,
kakaópor,
tej és
capuccinópor
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen!
A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére tegyünk egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, majd megint krémet tegyünk és pakoljuk a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak. De a legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat.
Ezután a tetejét meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük kicsit hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém és a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta.
Vajas piskóta Egy tepsi süteményhez a 6-6-6 arányú verziót javaslom. Ehhez jön még 10 dkg vaj, és fél csomag sütőpor. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalókat kemény tésztává dolgozzuk össze, majd a felét a zsírozott tepsi aljába reszeljük nagy lukú reszelőn. Töltelék: A tojás fehérjét felverem habnak 15 dkg p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg cukorból, 3 evőkanál kakaóból, 2 dl vízből szirupot főzünk. Belekeverünk 10 dkg margarint, pici rumot és összetörve az egyik tésztát, 2 csomag rumban megáztatott mazsolát, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni. A lisztet, sütőport, szódabikarbóná...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes