a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz
az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák
Sep
25
Habos almás-mákos sütemény
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz
az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák
Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, a...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a többi folyadékot, a tojásokat, a felolvasztott vajat a kenyérsütő gép tartályába teszem, rászórom a lisztet, majd a felfuttatott éles...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A deszkára borítom, hengerré görgetem, és 10 részre osztom. Egy-egy gombócot formázok, majd egyenként oválisra nyú...
Elkészítési idő: