a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz
az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák
Sep
25
Habos almás-mákos sütemény
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz
az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák
Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Elkészítjük a piskótát. 180 fokon. A pudingot leírás szerint elkészítjük,ha kihűlt simára keverjük a vajjal. Csokiszószhoz a cukrot,vizet felforraljuk ,bele kakaó,csoki,rum,tej,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgákat leválasztjuk a fehérjétől. Az almát megmossuk majd a mákra reszeljük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás sárgát kikeverni a cukorral , bele a joghurt , méz. Lisztet össze a kakóporral, sütőporral , sóval bele a tojásos keverékbe. Tojás fehérjét felverni és ehhez hozzá. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. emelet: A darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű