menu

Családireceptkönyv.hu

Habos almás-mákos sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz

az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz

a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák

Elkészítés:



Sep
25
Habos almás-mákos sütemény


Hozzávalók:


a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz

az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz

a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák


Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://tucsokbogar.blogspot.hu/2013/09/habos-almas-makos-sutemeny.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Mákhabos linzer
Mákhabos linzer

1.A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Varázslatos vanília sodó süti.
Varázslatos vanília sodó süti.

160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Karamellás szelet
Karamellás szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként egy 23*28 cm-es tepsi hátán világosra sütjük. Vigyázzunk, mert a lapok törnek sütés után....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki krém
Csoki krém

A csokit vágjuk vagy daraboljuk kockákra. A tejszínt melegítsük fel, majd tegyük bele a csokit, és alaposan keverjük el benne. Ezután hűtsük ki a krémet, tegyük 2-3 órára a hűtőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk