40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
2 ek barack lekvár
10 dkg darált dió
50 dkg túró
1 citrom leve, reszelt héja
ízlés szerint cukor
1 ek tejföl
1 ek étkezési keményítő
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és belesimítjuk és 22*38 cm-es tepsibe. Megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk dióval, majd a túrót kikeverjük a cukorral, citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejfölt és a keményítőt, majd a dióra simítjuk egyenletesen. A maradék tésztát kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre, megkenjük felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük.
A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Az apróra tördelt étcsokit kis lángon olvaszd össze a vajjal. A cukrot keverd habosra a tojással és a tojássárgákkal, öntsd hozzá a langyosra hűlt...
Elkészítési idő: 17 perc Nehézség: KönnyűElőző nap előkészítem a citrom krémet. Öntsük a citromlevet, reszelt héja, a cukrot és a tojás egy serpenyőbe, és keverjük össze. Olvaszd fel a fehér csokoládét egy edénybe. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A tepsit 180 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a száraz, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókat, és végül a két anyagot is összekeverjük. 2. A muffin sütőbe teszünk egy keveset a masszából, majd eloszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz