Családireceptkönyv.hu

Túrós linzer


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
2 ek barack lekvár
10 dkg darált dió
50 dkg túró
1 citrom leve, reszelt héja
ízlés szerint cukor
1 ek tejföl
1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és belesimítjuk és 22*38 cm-es tepsibe. Megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk dióval, majd a túrót kikeverjük a cukorral, citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejfölt és a keményítőt, majd a dióra simítjuk egyenletesen. A maradék tésztát kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre, megkenjük felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük.

Túrós linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almáspite
Almáspite

Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát. Ez nagyon fontos, sokkal könnyebb vele ezután dolgozni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE
TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE

A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral, vaníliás cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós krémes sütemény
Diós krémes sütemény

1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk