40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
2 ek barack lekvár
10 dkg darált dió
50 dkg túró
1 citrom leve, reszelt héja
ízlés szerint cukor
1 ek tejföl
1 ek étkezési keményítő
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és belesimítjuk és 22*38 cm-es tepsibe. Megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk dióval, majd a túrót kikeverjük a cukorral, citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejfölt és a keményítőt, majd a dióra simítjuk egyenletesen. A maradék tésztát kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre, megkenjük felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük.
A sütőt melegítsd elő 210 fokra. Vékonyan vajazz ki egy 12 lyukú muffinsütőt. A mennyei almás pite előkészítéséhez első lépésként hámozd meg az almákat. Vágd ki a magházat, apríts...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű