Hozzávalók:
500 g liszt
3 tojás sárgája
120 g vaj
3 evőkanál cukor
20 g élesztő
3 evőkanál tejföl
tej (hogy gyúrható tszta legyen)
só
vaníliacukor
Vagy egy csomag mirelit réteslap, 6 dkg olvasztott vaj
Töltelék
750 g tehén túró
3 evőkanál tejföl
150 g cukor
3 tojás sárgája
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
6 tojás fehérjéből felvert kemény hab
vaníliacukor
1 citrom reszelt héja
Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd be három, egyenként bevajazott réteslappal és közép meleg sütőben süsd aranybarnára.
A töltelék: a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A többi hozzávalót dolgozzuk össze és keverjük hozzá a habot.
Először állítsd össze a tésztát. Mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát. A megpárolt almákkal borítsd be, kend le...
Elkészítési idő:Mindezeket áttörni, jól kidolgozni. 8 dl tejet 2 csg zselatinnal felforralni, kicsit hűlni hagyni és még melegen a túrós masszával összedolgozni. Bármilyen gyümölcs darabokat...
Elkészítési idő:1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel...
Elkészítési idő: 1 óra