Tészta
40 dkg liszt
15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
2 púpos evőkanál porcukor
1 tojás
1 dkg élesztő vagy fél csomag porélesztő
fél csomag sütőpor
só
fél csomag vaníliás cukor
Ha kell, egy kis tej, hogy jól gyúrható legyen. Gyorsan kell vele dolgozni, mert vissza puhul.
1 kisebb üveg barack lekvár kell az egész sütibe.
A nyers tészta lapot megkenem a lekvár felével.
Rá a töltelék, ezek keverékéből egy rész:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom héja és leve
Három részre osztani a tésztát.
Egyik gombócot kinyújtani, nagy tepsibe tenni, alázsírozni vagy olajjal kikenni.
1 kisebb üveg barack lekvár kell az egész sütibe.
A nyers tészta lapot megkenem a lekvár felével.
Rá a töltelék, ezek keverékéből egy rész:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom héja és leve
Megint megy rá egy kinyújtott tészta, azt megkenjük a baracklekvár másik felével, rá újabb adag töltelék, rá az utolsó tészta réteg.
Villával végig szurkálni aljáig, hogy a gőz át tudja járni sütés közben.
5-ös fokozaton (8-ból) gáz sütőben fél óráig sütjük. Villanysütő esetében légkeverésesre tenném be 180 fokra, és nézegetném serényen, mikor lesz pirosas a teteje.
Csoki máz a kész, kihűlt sütemény tetejére
2 púpos evőkanál cukor
2 ek. kakaópor
2 kanál víz
Felmelegítjük, összekeverés után 10 gramm vajat adunk hozzá, hogy fényes legyen a máz. Inkább vizes legyen, mint masszás, de ne híg, folyós. Gyorsan, ügyesen eldolgozzuk a tészta tetején. Hagyjuk megdermedni, hűvös helyen tároljuk, majd mind befaljuk.
A háztartási kekszet apró darabokra törjük, a narancs héját lereszeljük, a narancs levébe pedig beáztatjuk a mazsolát. A vizet egy nagy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a...
Elkészítési idő: Kb. fél óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű