300 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 125 gr porcukor
- 125 gr Liga
- 2 egész tojás
- fél kk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Ragasztáshoz házi sárgabaracklekvár.
A tészta hozzávalót összegyúrtam, majd 1 órára hűtőbe tettem. Az 1 óra leteltével kivettem, rizsliszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam, majd vékonyra nyújtottam. Kör alakú kiszúró formával kiszaggattam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép világosra sütöttem. Miután kihűlt, házi sárgabarcklekvárral összeragasztottam egy teli és egy lyukas kör formát..
A lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a vanília kivonatot egy tálba mértem, hozzáadtam a puha vajat majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Fél órára hűtőbe tettem. Ezutén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tehéntúrót szűrőn, szitán áttörjük,vagy villával törjük. 2. A túrót elkeverjük az egész tojással, búzadarával és egy kis sóval. (A túrógombóc lazább szerkezetű lesz ha, a túr...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1 óra Nehézség: KönnyűA mézeskalácsot és a háztartási kekszet aprítógépben porrá zúzzuk, és összekeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, mascarponét, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. 2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű