50-60 gr zabpehely
1 ek nyírfacukor
kb. 0,5 dl tej (növényi tej vagy víz)
1 tojás
1 alma
ízlés szerint őrölt fahéj
kevés kókuszolaj vagy hidegen sajtolt extra szűz napraforgó étolaj
A zabpelyhet öntsd fel a (növényi) tejjel vagy vízzel és hagyd 20-30 percet állni, hogy a zabpehely megszívja magát. Ezidő alatt még tehetsz vehetsz egy keveset, ha épp nemrég értél haza, de ha nagyon éhes vagy, akkor 10 perc is elég a zabnak, hogy tovább alkothasd a könnyű vacsidat.
Gyorsan keverd a zabhoz a nyírfacukrot, a lereszelt almát és a tojást, 1-2 kavarás és kész is a palacsinta alap! , Kevés kókuszzsíron vagy hidegen sajtolt extra szűz napraforgó olajon (alacsony hőfokon) süsd ki az apró kis (kb. evőkanálnyi) korongokat. amikor a serpenyőbe teszed egy kicsit lapítgasd el a kanállal, ha az egyik oldala megsült óvatosan fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.
Az egész adag ch tartalma kb. 57 gr, nekem ebből 10 mini palacsintám lett.
Ha a keveréket kevésnek vagy túl hígnak találod, akkor keverj hozzá 1 evőkanál zabpehelylisztet is.
A zabpalacsintát egy kicsi nehezebben lehet forgatni a serpenyőben, mint a hagyományost, könnyen törhet a zab miatt. Ennek elkerülése érdekében, tehetsz hozzá még egy tojást és annyi zablisztet, hogy sűrűbb masszát kapj, ez már könnyebben kezelhető.
Ha mégis törnének a zabfalatok, akkor kevés olajon a tésztát egy fakanállal szétszedegetve finom zabos császármorzsát kapsz!
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a lisztben eldolgozzuk a sütőport. 2. A 10 tojás sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd a felvert tojásfehérjét is fakanálla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lefagyasztott banánt először vékonyabb szeletekre vágjuk (hogy könnyedén össze tudjuk aprítani), majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Végül mindent jól összeturmixolunk, az eredmé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, majd a bolti rétestésztákat egyesével lekenjük vele. Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Az első rétestésztába egy csíkban rakunk a kapros-túrós töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes