(kb. 32x22 cm tepsi)
4 tojás
12 dkg por alakú erythritol (ízlés szerint)
40 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 ek. almaecet vagy citromlé
25 dkg darált dió
8 ek. nyílgyökérpor
1 púpozott tk. szódabikarbóna
1 dl mandulaolaj vagy olvasztott kókuszolaj
A krémhez:
2 dl behűtött kókuszkrém
2-3 ek. erythritol
10 dkg olvasztott csoki (tej-, cukor- és szójamentes)
Mixerrel keverd 4-5 percig tojásokat az édesítővel,ezalatt jó habos lesz és kifehéredik.
Keverd hozzá a reszelt répát és a citromlevet vagy ecetet.
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add ezt is hozzá, a végén öntsd hozzá az olajat és keverd simára.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, előmelegített 170 fokos (légkeveréses) sütőben süsd kb 35-40 percig.
Ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, a sütési idő sütőnként változó lehet.
Hagyd kihűlni, majd készítsd el a krémet.
A behűtött kókuszkrémet kevés édesítővel keverd habosra.
A csokit olvaszd fel, amikor már langyosra hűlt keverd a kókuszkrémbe, kend a süti tetejére.
Kockákra vágva tálald, még napok múlva is puha marad.
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barack lekvárt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi aljára lerkom a BB kekszet, úgy hogy takarja az egész alját. Rárakom az epret. Ráöntöm a csoki habot és állni hagyom a hűtőben. Legjobb etéről reggelre elkészíteni, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes anyagot összekeverni, galuska szerű tészta lesz belőle. Kanállal a forró olajba szaggatni és megsütni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű..
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű