Málna, vagy eperkrém
Párizsi krém
Pischinger krém
Málna, vagy eperkrém – Elkészítése:
negyedliter nyers tejet, 6 tojássárgáját, 6 egész tojást, negyed kg cukrot, 1 evőkanál keményítőlisztet, 1 pohárka maraszkinó- vagy narancslikőrt, és 300 g eper- vagy málna dzsemet addig verünk gőz fölött, amíg megsűrűsödik. Forrnia nem szabad! Ha kihált, belekeverünk 100 g tejszínből vert kemény, cukrozott habot.
Párizsi krém – Elkészítése:
100 g cukrot, 30 g kakaót, negyed csomag vaníliás cukrot, 75 g vajat, 65 g tejszínt és egy rúd puhított csokoládét állandóan kavargatva felfőzünk, majd kihűtünk.
Pischinger krém – Elkészítése:
150 g habosra kikevert vajat elkeverünk 80 g puhított csokoládéval és 100 g pörkölt, darált mogyoróval. A krémet teljesen kihűtve ostyalapokra kenjük.
1.A sütőt előmelegítjük 150 fokra. 2.A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. 3.Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy habverő segítségével keverjük el a cukrot és a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat és a tejfölt is. Keverjük habosra, majd forgassuk bele a sütőport, a szódabikarbónát és a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű