Tészta:
30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg Rama
25 dkg darált dió
1 ek kakaópor
1/2 citromhéj
2 ek rum
1/2 cs sütőpor
Krém:
3 tojás
25 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 mandula aroma
A tésztához valókat összegyúrjuk és kikent barackmag formában előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük.
Krém: 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg puha margarinnal, majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.
Első lépésben felkockázom a vajat, majd visszateszem a hűtőbe, hagyom hűlni. Egy kisebb tálba kimérem a lisztet, cukrot, zabpelyhet és a tálat félreteszem. Az almákat meghámo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a tojásokkal. Lassan adagolva hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a vaníliával. Beleforgatjuk a masszába, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd pirítsuk meg rajta a zsemlemorzsát. ◾️A túróba morzsoljuk bele a vajat, keverjük hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot/édesítőt és...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk, majd, amikor sűrűsödik, beleolvasztjuk a vaj at is, és teljesen kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kif...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű