Tészta:
30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg Rama
25 dkg darált dió
1 ek kakaópor
1/2 citromhéj
2 ek rum
1/2 cs sütőpor
Krém:
3 tojás
25 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 mandula aroma
A tésztához valókat összegyúrjuk és kikent barackmag formában előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük.
Krém: 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg puha margarinnal, majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.
1. A megadott anyagokból linzeralapot készítünk, amit két részre osztva, két lapban kisütünk. 2. A tojásokat habüstben felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és azzal gőz felett sűrű h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, to...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő. A túrót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral meg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézNégy tojást egy bögre cukorral habosra keverünk. A lisztet, sót, kakaóport összekeverjük, és hozzáadjuk a folyékony keverékhez. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és a masszához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű