Tészta:
30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg Rama
25 dkg darált dió
1 ek kakaópor
1/2 citromhéj
2 ek rum
1/2 cs sütőpor
Krém:
3 tojás
25 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 mandula aroma
A tésztához valókat összegyúrjuk és kikent barackmag formában előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük.
Krém: 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg puha margarinnal, majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.
ízlés szerint lekvár A hozzávalókból tésztát készítünk, A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk (3-4 mm), szaggatjuk, papírral bélelt tepsie helyezzük és megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kétszer annyi vízzel felfőzzük, mikor felforr, hozzáöntjük a tejet, hogy beszívja. Melegen belekeverjük a vajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojás sárgájá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA kifli közepét kifaragjuk,kiskanál segítségével megtöltjük az ízesített töltelékkel. Bő forró olajba hirtelen átsütjük,kéztörlőre kiszedjük. Vaníliás porcukorba forgatom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert maga...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű