Családireceptkönyv.hu

Almás piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál vaníliaaroma
csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 nagy alma

Elkészítés:


A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavarjuk. A meghámozott almákat kisebb kockákra vágjuk és a tésztába kavarjuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Almás piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Tejfölös keksz
Tejfölös keksz

A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadunk először csak kb. 12 dkg tejfölt, rászitáljuk a lisztet és elkezdjük összegyúrni. Valószínű, hogy ekkor még ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Orhidea szelet
Orhidea szelet

A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Matiz
Krémes hájas
Krémes hájas

A cukrot a tojássárgáját összekeverjük, a pudingporral, a liszttel, kevés tejjel. A többi tejet forrni tesszük, mikor forrik megfőzzük benne a pudingos keveréket.Mikor már megfőtt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós vaniliás csoda
Diós vaniliás csoda

-a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg porcukorral -majd belekeverem a tejet ,olajat -a lisztet elkeverem a dióval +sütőporral és a sárgás masszához adom majd simára kev...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk