25 dkg liszt
15 dkg cukor
3 ek.kakaó
20 dkg csokoládés ízesítésű capuccino
6 ek.olaj
2 dl víz
2 tojás
1 és fél ek.10 % ecet
1 mk.szódabikarbóna
1 mk.só
Töltelék:25 dkg savanykás lekvár
1 narancs leve
Tetejére:10 dkg tortabevonó /vagy,4 ek.tej,2 ek kakaó,10 dkg cukor
melegíteni,hozzá 10 dkg margarin/
Tepsihez:2 dkg vaj
2 ek.liszt
Közepes méretű tepsit vajazni,lisztezni.A tortabevonót 2 ek.vízzel felolvasztani.A tojást,cukorral habosra keverni,bele a többi anyag,habosra keverni. 180-200 fokon 20-30 percig sütni.Két lapba vágni,és megkenni a lekváros narancslével.Tetejét megkenni csokival.
A túrót elkeverjük a tejjel, míg lágy krémet nem kapunk, hozzáadjuk a leturmixolt banánt, cukrot (vagy helyette mézet, édesítőt, szirupot), fahéjat és tojássárgáját. Mixerrel habbá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mentaleveleket alaposan megmossuk. Azt a mennyiséget, ami a tésztához kell, nagyon finomra aprítjuk; a többit félretesszük. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét; ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pitéhez az almákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük lábosba, szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a citromlevet, kevés mézet és kezdjük főzni. Amikor az alma kezd üv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombóchoz A túrót, tejfölt, tojást, apró szemű zabpelyhet, vanília aromát és fahéjat alaposan összekeverjük. Hagyjuk egy picit állni, hogy megszívja magát nedvességgel a zab (h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű