Tészta:
20 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 db tojás
2 ek kakaó
2 ek méz
40 dkg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
3 csomag tejszín ízű pudingpor
2 dl tejföl
1 ek finomliszt
6 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
A mázhoz:
15 dkg csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj
A lapok készítése:
A porcukrot, a margarint és a mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk hűlni.
A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük, ráütjük a tojásokat, majd a gőz felett felolvasztott anyagokkal összegyúrjuk.
Két cipót formázunk és nagy gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára és a tésztát ráhelyezzük.
180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A másik lapot is így sütjük ki.
A krém készítés:
A pudingporokat a liszttel, cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Hozzákeverjük a többi tejet, majd sűrűre felfőzzük.
Lehúzzuk a tűzről és hozzá keverjük a tejfölt, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük és a két lap közé töltjük a krémet.
A tetejére felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és az étolajjal, majd bevonjuk vele a süteményt.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Place peaches in an 8 x 8 inch baking dish In a food processor, combine almond flour and salt Pulse in butter, maple syrup, and vanilla Sprinkle topping over fruit Bake at 350°...
Elkészítési idő:1 A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníl...
Elkészítési idő:Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: 2 óra