Tészta:
37 dkg liszt
5 dkg zsír
12 dkg porcukor
2 evőkanál holland kakaópor
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
kevés tej az összegyúráshoz
Krém:
8 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
10 dkg pörkölt török mogyoró
ízlés szerint rum
Máz :
5 dkg margarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 db Sport szelet csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Elosztom 4 egyenlő részre, és mindegyiket kinyújtom 24 × 22 cm-es lappá. Margarinnal kikent tepsibe teszem, és 180°C-on mindegyiket külön-külön megsütöm. Amikor kihűltek, krémmel megtöltöm.
A krémhez a tejben a lisztet simára keverem, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, majd a kihűlt tejes péppel összekeverem. A mogyorót apróra összetöröm, és a kész krémbe teszem. Ízlés szerint rumot is adok hozzá. A tésztalapokat ezzel a finom mogyorós-rumos krémmel töltöm meg.
A legfelső lapra csokimáz kerül. A hozzávalóit a csokoládé kivételével kis lángon felolvasztom, amikor elolvadt, hozzáadom az apróra vagdalt Sport szeleteket. Amikor a csoki is elolvadt, a tészta tetejére simítom, és hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva már szeletelhető is.
1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az alm...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a Ramát, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a Rama és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral keverjük habossá,mintha piskótát vernénk. Hozzácsurgatjuk keverés közben az olajat. A kimért lisztet a sütőporral és a mákkal elkeverjük és beleforgatjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű