A piskótához:
25 dkg egész dió
7 db tojásfehérje
15 dkg cukor
6 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
A krémhez:
7 db tojássárgája
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg zselatin
1/2 dl víz
5 dl habtejszín
Az összeállításhoz:
30 dkg Nutella
1 dl kávé
20 dkg háztartási keksz
A tetejére:
1 ek kakaópor
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az egész diót egyenletese rászórjuk. Sütőbe tesszük, és 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, a darált diót és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojáshabhoz adjuk. Eután ráöntjük a kihűlt, tepsiben lévő dióra, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A piskótát egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapír, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal, és vízgőz felett addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk A habtejszínt felverjük, és belekeverjük a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótára egyenletesen rákenjük a Nutellát, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel. Rákenjük a krémet, majd beszitáljuk cukrozatlan kakaóporral. Végül egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.tepsi mérete: 25 x 34 cm
Felfuttatom az élesztőt kevés tejjel és cukorral. A lisztben elmorzsolom a margarint, összegyúrom az élesztővel, sóval, tojásokkal. Kinyújtom, a tetejét lekenem tojással, és sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából. 3. A nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű