25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 tasak sütőpor
fél kg túró
1 citrom reszelt héja
2 tojás
4 dl tej
8 dkg vaj
Egy közepes méretű tepsit 5 dkg vajjal kikenünk. Tényleg kell ennyi vaj a tepsi kikenéséhez, ne vékonyan kenjük. Ezután egyszerű dolgunk van. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral. A túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet.
A vajjal alaposan kikent tepsibe öntjük a száraz keverék felét, addig rázogatjuk, amíg egyenletes nem lesz. Erre rászórjuk a túrót, majd erre jön a száraz keverék másik fele. Erre öntjük a tejes tojásos keveréket.
A maradék pár deka vajat a tetejére apró darabokban rámorzsoljuk.
A túróst 180 fokos sütőben sütjük 45 percig.
A meghámozott almák magházát kiszúrjuk, majd a húsukat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A bundázáshoz egy tálban sűrű masszát keverünk a lisztből, a cukorból, a tejből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegolvasztom a vajat, ne legyen forró. Egy tálban összekeverem a vajat , joghurtot, tojást, vaníliát, cukrot. A lisztet, kakaót, szódabikarbónát is összekeverem. Majd egymáshoz ön...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű