menu

Családireceptkönyv.hu

Parfétorta marcipánnal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a piskótához:
2 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
a csokoládés réteghez:
2 tojás
5 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál kakaópor
4 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
a karamellás réteghez:
2 tojás
5 dkg cukor
20 dkg kristálycukor
5 dl tejszín
a marcipános réteghez:
2 tojás
5 dkg cukor
20 dkg marcipánmassza
pár csepp mandulaaroma
4 dl tejszín

Elkészítés:


Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral legalább 10 percen keresztül, majd beleöntjük a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kézi habverővel forgatjuk a tojáskrémbe. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10-12 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk.

A piskóta köré állítható tortagyűrűt illesztünk, vagy körben béleljük a formát belülről sütőpapírcsíkkal, így magasítva egy kicsit. Gőz fölött nagyobb fémtálban kézi habverővel folyamatosan verve fölhabosítjuk és besűrítjük a 2 tojást az 5 dkg cukorral. Amikor kész, levesszük a gőzről, hozzákeverjük a kakaóport és az olvasztott csokoládét. Vízfürdőbe állítva, időnként átkeverve kihűtjük. Kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt a porcukorral, majd a tojásos alapba forgatjuk. A formában lévő piskótára öntjük, és a fagyasztóba tesszük.

A következő réteget akkor kezdjük készíteni, amikor a csokoládés rész teljesen megszilárdult.

Két evőkanál vízzel kis lángon karamellt készítünk a cukorból, felöntjük 1 dl tejszínnel, elkeverjük, amíg a karamell föl nem oldódik.

Az előzőhöz hasonlóan elkészítjük a tojásos alapot, belekeverjük a langyos karamellt, majd a massza kihűlése után beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A krémet a csokoládés rétegre öntjük, és visszatesszük a fagyasztóba a tortát.

Az utolsó réteghez nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a marcipánt, elvegyítjük a tojással és a cukorral, majd gőz fölött a habverővel folyton keverve besűrítjük. Néhány csepp mandulaaromát adunk hozzá, és kihűtjük. A kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk
és a fagyott karamellás rétegre töltjük. A tortát visszatesszük a fagyasztóba, legalább 3-5 órára. Tálalás előtt díszítjük, nálam most a születésnapos kérésére élő virág került rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


: bevonhatjuk habbá vert tejszínnel a tortát, ennek megszilárdulásához még legalább 1-2 órára tegyük vissza a fagyasztóba.

Parfétorta marcipánnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar puncs szeletet
puncs szeletet

A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Csokis mályvacukor
Csokis mályvacukor

A darabokra tört csokit, tedd az üveg aljába. Majd tedd rá a mályvacukrokat. Előmelegített sütőben süssétek 8-10 percig 200 fokon! Ha aranybarnára pirult a cukor teteje, vegyétek...

Elkészítési idő: 8-10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Gyümölcsös piskóta 2
Gyümölcsös piskóta 2

A gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÚSDARÁLÓS
HÚSDARÁLÓS

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk