4 egész tojás
4 ek víz
2 csapott ek DW édesítő
5 ek zabpehelyliszt
1 kk szódabikarbóna
A sárgáját a "cukorral" habosra verjük. Robotgéppel hozzákeverjük a vizet, lisztet, szódabikarbónát. Fehérjét kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a masszához. Tepsibe öntjük.
170 fokon (légkeverésen) 8-10 percig sütjük.
Melegen feltekerjük, mikor kihűl lekvárral megtöltjük.
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s elosztjuk nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatjuk s mehet rá a tölte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű6 db egész L-es méretű tojást (jó tudom, a jóféle házi tojásra nincs ez ráírva... :) De lehet mérni is (6-7 deka egy L-es tojás) 18 deka kristálycukorral jó fehér habosra kikeverek...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyűa tészta hozzávalóit ( kivétel a Liszt )összeforraljuk -ha forr lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet majd jól összedolgozzuk -ha kihült kézzel hozzátudunk nyúlni 4 részre os...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA tojásfehérjét a porcukorral simára keverjük majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vaníliás cukrot. A masszát kinyújtjuk majd az előző receptekben leírtakhoz hasonlóan különb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű