6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.
Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
Kőváriné Icu receptje.
Kép forrása: Apróséf
/
Egy kisebb lábosba öntjük a tejet és a narancsvirágvizet. Hozzáadjuk a cukrot, a felkockázott vajat, valamint a lereszelt narancshéjat. Az egészet összemelegítjük, majd mielőtt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverem - közben a csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd a vajas keverékhez adom. Belevegyítem a fahéjat, a tejet és a vaníliás cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes