Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
fél cs sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek kakaópor
Töltelék:
50 dkg túró
25 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
5 dkg darált keksz
4 tojás fehérje
A tésztát összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hűtjük (én a mélyhűtőbe szoktam 20 percre betenni,utána nagyon könnyen lehet reszelni).
A töltelékhez a fehérjéket kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot a túrós masszába.
Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük (nekem ez 22*30 cm), egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.
Kis fokozaton, lassan sütjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük. A muffinformákat kivajazzuk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElkészítése: A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. A tésztához a liszthez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt -pici cukorral- langyos tejben felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük. Az élesztős tejet ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. 2. Beleütjük az egész tojást, beletesszük a porcukrot. 3. Közben a tejet langyosra melegítjük. 4. Beletesszük a szalalkálit, és vigy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű