Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
fél cs sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek kakaópor
Töltelék:
50 dkg túró
25 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
5 dkg darált keksz
4 tojás fehérje
A tésztát összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hűtjük (én a mélyhűtőbe szoktam 20 percre betenni,utána nagyon könnyen lehet reszelni).
A töltelékhez a fehérjéket kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot a túrós masszába.
Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük (nekem ez 22*30 cm), egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.
Kis fokozaton, lassan sütjük.
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd egy órát a hűtőben hagyjuk pihenni. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval/dióval, illetve egy tálkában egy tojást...
Elkészítési idő:Öntsünk egy tálba ml hideg kókusztejet, a kókuszlikőrt, ebbe öntsük a rumot is, végül tegyük bele a zselatinport, jól keverjük el, és hagyjuk állni. A maradék kókusztejet, tejszín...
Elkészítési idő: 20 perc + 6 óraA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: