50 dkg túró
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, a túróval, valamint a sütőporral elkevert liszttel összekeverjük. Először 2-3 kanál habbal fellazítjuk a tésztát, majd óvatosan összeforgatjuk az összes habbal.
A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, majd evőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.
Ízlés szerint lekvárral, mézzel vagy mézes tejföllel, porcukorral vagy vaníliás cukorral elkevert tejföllel tálaljuk.
Elkészítés: A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy még kell hozzá egy kicsi tejföl, hogy összeálljon. A sütőt 180 fokra előmelegítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojasok feherjet kemeny habba verjuk. Ebbe beleontjuk az olajat es a vizet (ami majdnem meleg) es folyamatosan verjuk a habverovel. Ezutan a porcukrot adjuk hozza, majd a lisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű