Családireceptkönyv.hu

Pite - sütőtökös (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 tojássárgája
- 10 dkg őrölt mandula (dió)
- 1 ek. eritritol
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- 1 tk. citromlé

krémhez:

- 25 dkg túró
- 25 dkg már kész sütőtök püré
- 5 dkg eritritol
- 3 tojásfehérje
- 1 tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:


A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Nedves kézzel, oldalán, alján sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába nyomkodjuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük. Ez alatt elkészítjük a sütőtökös réteget, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve sima masszává dolgozzuk. Ráöntjük az elősütött tésztára (nem baj, ha még meleg) és 160°C-os sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Fogyasztás előtt kis időre hűtőszekrénybe tesszük. 16 szeletre vágjuk. Félbevágott dióval díszítjük.

Pite - sütőtökös (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borzas Kata
Borzas Kata

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a másik felét kinyújtom és kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem ( vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. ) A töltelékhez e...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
raffaello golyók, Clean Eating
raffaello golyók, Clean Eating

A túrót egy mérőkanál vaníliás proteinporral és annyi zabbal összekeverjük, amennyivel már golyókat lehet formázni a masszából. Golyókat formázunk, mindegyik közepébe teszünk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
CSOKIS ZABOS GOLYÓ
CSOKIS ZABOS GOLYÓ

A tejet, pudingport, édesítőt, kakaóport, 2 csepp narancsolajat, sót egy edényben, kézi habverővel elkeverjük, alacsony hőfokon összefőzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a csokit és o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gumicukor egészségesen
Gumicukor egészségesen

Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk