10 dkg étcsokoládé
30 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 db Tesco Finest friss tojás
10 dkg cukor
0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
A csokoládét apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport.
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd a csokit.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és kisebb diónyi golyókat formázunk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert nőni fognak. Ujjnyi vastagra lapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 13 perc alatt megsütjük.
17 db keksz lett belőle.
Az aszalt barackot vágjuk apró kockákra. (Egy kicsit tegyünk félre a díszítéshez). Adjuk hozzá a darált diót, a nyírfacukor port, a fahéjat, a rum aromát és annyi lekvárt, hogy nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, sütőpapíron gombócokat formálni, a tepsiben lelapítani és megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát és l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű