2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.
Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.
A kisült tésztát deszkára borítjuk és lassan felszeleteljük.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük t...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő:Főzz egy adag(2dl) erős gyümölcsteát(én 2db filtert tettem a 2 dl-be)ízesítsd meg intenzíven(több eritrit,több citromlé mintha teát innál)majd olvassz fel benne 25g zselatint,mehet...
Elkészítési idő: