2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.
Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.
A kisült tésztát deszkára borítjuk és lassan felszeleteljük.
Elkészítés: A száraz és a folyékony anyagokat külön edényben elkeverjük, majd összekeverjük őket és beleforgatjuk az aszalt darabolt gyümölcsöket is. Ezután 12 cm magas és 10 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk és hűtőben pihentetjük kb 1 óra hosszát.Majd 2 felé vesszük a tésztát és kisodorjuk. Töltjük,feltekerjük,megkenjük a tészta tetejét tejföllel sütés előtt és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zsemléket 1 cm- resre felszeljük..a tojásokat ketté vesszük a sárgáját 1 evőkanál cukorral kikeverjük és összekeverjük langyos tejjel. a tejben megmártjuk a felszelt zsemléket e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű