Alap:
95 gr olvasztott vaj
277 gr keksz morzsa
60 gr cukor (ha nem túl édes a morzsa)
Krém:
468 gr sajtkrém
375 mascarpone
187 gr porcukor
140 gr fehérje (5 tojás)
93 gr sárgája
28,5 gr liszt
75 gr tejszín
10 gr keményítő
Összekeverjük az alapot, belenyomkodjuk a formába és morzsával egy kicsit megszórjuk, hogy ne ázzon át.
A sajtkrémet és a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk (kb 30 mp-ig, különben a tojás nagyon megemeli).
175°C 15 perc, utána lejjebb kapcsolunk
120°C 60 perc
Tetejére lehet tenni gyümölcsöt vagy mascarponés habot.
A hozzávalók felhasználásával jól nyújtható, puha tésztát készítünk. ½ órát pihentetjük és 3 lapot sütünk belőle. Töltelék: ¾ liter tejet, 6 evőkanál búzadarával felfőzünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Töltelékhez A tejet feltesszük főni a cukorral. Amikor már forr, hozzáadjuk a darált diót, és sűrűre...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűHa szeretnénk megajándékozni valakit, ez a keksz jó választás. Gyorsan elkészül és szuper finom. Elkészítés 1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom res...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítés kissé időigényes, de nagyon egyszerű. A margarin kivételével a hozzávalókat feltesszük főzni egy magasabb falú edényben, és kis lángon néha megkeverve körülbelül másf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes