Hozzávalók:
1 szelet ananász
1 banán
1/2 narancs
1/2 alma
kis marék goji vagy más aszalvány
1 kisebb cukkini
10 dkg mandula
citrom
méz, vagy más édesítő
vanília, fahéj
Először is tisztítsuk meg és kockázzuk fel a gyümölcsöket.
A cukkinit hámozzuk meg és késes darabolóval (vagy késsel) vágjuk fel morzsásra. Figyeljünk rá, hogy ne legyen belőle püré, és kb. egyforma méretűek (rizsszem) legyenek.
Az öntet elkészítéséhez a mandulát előző nap áztassuk be vízbe. Majd kb. 12 óra áztatás után blansírozzuk (forró vízzel szoktam leönteni), hogy a héját könnyebben le tudjuk szedni róla. De ha türelmes vagy, akkor nem szükséges a blansírozás.
Tegyük turmixba a meghámozott mandulát, éppen csak annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1 percig szükséges turmixolni, hogy krémes állagot kapjunk.
Ehhez a masszához tegyünk citromlevet, édesítőt, fahéjat és vaníliát, csipet sót (természetesen ízlés szerint).
Öntsük rá a gyümölcsökre, jól keverjük össze, és tálalhatjuk is.
Piskóta tekercset készítünk, majd felszeleteljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és a piskótákkal kirakjuk. Beleöntjük a túrós krémet. Hűtőben, 10 órát hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn megkentem a kinyújtott tésztát DW Penyigei szilvalekvárral. Utána ment rá az almás töltelék. 170 fok 40 perc.
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűElkèszítès: kèzi mixerrel kikeverjük a túrót a porcukorral,fokozatosan adjuk hozzá a tejet ès az olajat. Ezután már kèzzel dolgozzuk bele a sütőporral ès csipet sóval elkevert lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes125 g vajat kikavarunk 4 tojássárgájával, 1 kávéskanál cukorral, csipetnyi sóval, majd hozzákeverünk 6 kanál tejben feloldott 10 g élesztőt és 240 g lisztet. A tésztát jól kidolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű