Sárga piskóta (felezve 2 piskóta lapot sütünk belőle):
10 tojás, 10 ek rizsliszt, 10 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor.
Kakaós piskóta(felezve 2 piskóta lapot sütünk belőle):
10 tojás, 8 ek rizsliszt, 2 ek kakaópor, 10 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor.
Krém: 1 liga margarin, 1/2 kg túró, 25 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor.
Zselé: 2 cs. vaníliás pudingpor, 6 ek. cukor, 7 dl fanta.
Csokimáz: 1 liga margarin, 12 dkg kakaópor, 20 dkg cukor, 1db rum aroma, 4 ek tej.
5-6 db banán.
Először megsütjük a 4 piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (42*24-es) öntjük, tűpróbáig sütjük.
A kakaóshoz teszünk még hozzá egy csapott ek. kakaóport, s ugyanígy megsütjük.
Míg a piskóták hűlnek kikavarjuk a túrós krémet.
A piskóta lapokat hosszában felezzük, így kapunk 4 fehér és 4 barna lapot. Mindkét őzgerinc formába fekttünk 1-1 sárga lapot. A kikavart túrókrémmel megkenjük, majd fektetünk rá egy egy barna piskótát. Jól lenyomogatjuk, fektetünk rá banánt, hogy végig érje. Ezután megfőzzük a zselét, úgy mint a pudingot szoktuk. ha langyosra hűlt, rákanalazzuk a banánra, amennyi csak fér. Erre ismát barna piskótát teszünk, megkenjük a maradék túrókrémmel, majd rátesszük a fehér piskótát. Folpackkal leszorítjuk, jó szorosan körbetekerjük az őzgerinc formát és hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután levesszük a folpackot, s tálcára borítjuk, s a megfőzött csokimázzal lekenjük. Ahogy hűl a csokimáz úgy sűrűsödik, s ha apránként kenjük rajta marad a sütin.
A tetejét még színes tortadarával díszíthetjük.
Ehhez a mennyiséghez 2 db őzgerinc forma szükséges.
A tojásfehérjéből habot verünk. A vajat a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sütőporos lisztet és a habot. Megszórjuk dióval. 30 percig sütjük. Kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdünk: a tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet. Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztó tálba tesszük, a közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet. Hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsd a chia magot, a pelyheket, a xilitet, a kakaóport és a fahéjat egy tálba/csatos üvegbe/befőttesüvegbe (én az utóbbit használom a szállíthatósága miatt). 2. Keverd össze ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű