menu

Családireceptkönyv.hu

Banános alagút őzgerinc formában


Írta:

Elk. idő: 2,5-3 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Sárga piskóta (felezve 2 piskóta lapot sütünk belőle):
10 tojás, 10 ek rizsliszt, 10 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor.

Kakaós piskóta(felezve 2 piskóta lapot sütünk belőle):
10 tojás, 8 ek rizsliszt, 2 ek kakaópor, 10 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor.

Krém: 1 liga margarin, 1/2 kg túró, 25 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor.

Zselé: 2 cs. vaníliás pudingpor, 6 ek. cukor, 7 dl fanta.

Csokimáz: 1 liga margarin, 12 dkg kakaópor, 20 dkg cukor, 1db rum aroma, 4 ek tej.

5-6 db banán.

Elkészítés:


Először megsütjük a 4 piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (42*24-es) öntjük, tűpróbáig sütjük.
A kakaóshoz teszünk még hozzá egy csapott ek. kakaóport, s ugyanígy megsütjük.
Míg a piskóták hűlnek kikavarjuk a túrós krémet.
A piskóta lapokat hosszában felezzük, így kapunk 4 fehér és 4 barna lapot. Mindkét őzgerinc formába fekttünk 1-1 sárga lapot. A kikavart túrókrémmel megkenjük, majd fektetünk rá egy egy barna piskótát. Jól lenyomogatjuk, fektetünk rá banánt, hogy végig érje. Ezután megfőzzük a zselét, úgy mint a pudingot szoktuk. ha langyosra hűlt, rákanalazzuk a banánra, amennyi csak fér. Erre ismát barna piskótát teszünk, megkenjük a maradék túrókrémmel, majd rátesszük a fehér piskótát. Folpackkal leszorítjuk, jó szorosan körbetekerjük az őzgerinc formát és hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután levesszük a folpackot, s tálcára borítjuk, s a megfőzött csokimázzal lekenjük. Ahogy hűl a csokimáz úgy sűrűsödik, s ha apránként kenjük rajta marad a sütin.
A tetejét még színes tortadarával díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ehhez a mennyiséghez 2 db őzgerinc forma szükséges.

Banános alagút őzgerinc formában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ananászos fordított süti (francia recept)
Ananászos fordított süti (francia recept)

KARAMELL: Először a karamell-t készítjük el. Abban az edényben praktikus, amiben sütni fogjuk a süteményt. 5-10 dkg cukrot 3 evőkanál vízzel elkezdjük főzni, mikor világosbarna l...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Mazsolás - Csongrádi lepény
Mazsolás - Csongrádi lepény

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. 2. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. 3. Előmelegített sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Intelligens krémes
Intelligens krémes

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Női szeszély
Női szeszély

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből, vajból. tojássárgájából, por- és vaníliás cukorból, a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk