45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 evőkanál tej
1 tojás
3 teáskanál sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
2 db 330 g-os tejföl
1 citrom leve és reszelt héja
A tepsi kikenéséhez:
vaj
liszt
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg hűsöl, elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor kár csak langyos, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kettévesszük és mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük.
A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük (a teteje éppen hogy színt kap).
1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. 2.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. 3.Jól beli...
Elkészítési idő: 45 perc