45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 evőkanál tej
1 tojás
3 teáskanál sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
2 db 330 g-os tejföl
1 citrom leve és reszelt héja
A tepsi kikenéséhez:
vaj
liszt
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg hűsöl, elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor kár csak langyos, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kettévesszük és mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük.
A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük (a teteje éppen hogy színt kap).
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészités: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. A tö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBögrének én a nagy tejfölös poharat használom, de lehet kisebb is. Ezeket összegyúrom, nyújtom, nagy körökre szaggatom és töltöm (lekvár, dió, mák, gesztenye, ki mit szeret). Össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes