Tésztához:
45 dkg liszt
11 evőkanál paradicsomlé
11 evőkanál étolaj
11 evőkanál cukor
1 kávás kanál szódabikarbóna
Krémhez:
6 dl tej
1 cs vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
8 evőkanál porcukor
A tészta összes alapanyagát egybe öntjük és gyúrható tésztát kapunk.
3 lapot sütünk belőle.
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk.
Megvárjuk míg kihűl és elkeverjük a vajat a porcukorral és hozzátesszük.
Ezzel töltjük meg a lapokat és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap finom puha lesz és szeletelhető.
A tetejére tehető csoki vagy porcukor vagy kakaópor.
A lapok hamar sülnek 5-6 perc és egy nagyobb tepsi hátán süssük.
A tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük (reszelni is lehet), majd mixerrel beledolgozzuk a tojások sárgáját, a mézet/édesítőt, a kókuszr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. - A lisztet sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hólabdatortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű