csipet só
ízlés szerint lekvár
4 dkg élesztő
1 kg liszt
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
1 db felverve tojás
3 ek. kristálycukor
7 dl tej
5 dkg olvasztott margarin Rama
A kelesztőtálba öntjük a kimért lisztet, a kristálycukrot és a csipet só, a tejet meglangyosítjuk a vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáöntjük a liszthez, majd a tojást is hozzáadjuk és elkezdjük gyúrni. Az olvasztott Rama margarint szép lassan, fokozatosan dagasztjuk bele.
Ha alaposan összegyúrtuk a tésztát akkor letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk, majd mindegyik kocka közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk.
Egy sütőpapíros tepsibe, egymástól fél cm távolságra tesszük a buktákat és olvasztott Rama margarinnal lekenjük, így sülés után könnyebben szét lehet szedni őket, majd hagyjuk, hogy így keljenek össze.
Kb. 15 perc kelesztés után megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejüket, majd langyosan szétszedjük és tálaljuk.
Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk. Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a lekvárt és egy csipetnyi sót, simára kikeverjük, hozzácsepegtetjük az olajat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként a tojásos masszáho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA túrót kikeverjük a többi töltelék alapanyaggal. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy a dara jól megdagadjon. A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű