csipet só
ízlés szerint lekvár
4 dkg élesztő
1 kg liszt
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
1 db felverve tojás
3 ek. kristálycukor
7 dl tej
5 dkg olvasztott margarin Rama
A kelesztőtálba öntjük a kimért lisztet, a kristálycukrot és a csipet só, a tejet meglangyosítjuk a vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáöntjük a liszthez, majd a tojást is hozzáadjuk és elkezdjük gyúrni. Az olvasztott Rama margarint szép lassan, fokozatosan dagasztjuk bele.
Ha alaposan összegyúrtuk a tésztát akkor letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk, majd mindegyik kocka közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk.
Egy sütőpapíros tepsibe, egymástól fél cm távolságra tesszük a buktákat és olvasztott Rama margarinnal lekenjük, így sülés után könnyebben szét lehet szedni őket, majd hagyjuk, hogy így keljenek össze.
Kb. 15 perc kelesztés után megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejüket, majd langyosan szétszedjük és tálaljuk.
A tojásokat válasszuk szét -a sárgákat keverjük habosra a porcukorral,aztán adjuk hozzá az 1.5 dl vizet +az olajat -szórjuk bele a lisztet+kókuszt+sütőport. jól kikeverjük ,ma...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A lisztből, tojássárgájából, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. 2. A ráma margarint kevés cukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a kihűlt főtt krémet. 3. Háromn...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 1 evőkanál kanál kakaó, 1 tojás. Töltelék: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tojás, fél dl rum. Elkészítés: A tészta hozzávalóit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű