csipet só
ízlés szerint lekvár
4 dkg élesztő
1 kg liszt
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
1 db felverve tojás
3 ek. kristálycukor
7 dl tej
5 dkg olvasztott margarin Rama
A kelesztőtálba öntjük a kimért lisztet, a kristálycukrot és a csipet só, a tejet meglangyosítjuk a vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáöntjük a liszthez, majd a tojást is hozzáadjuk és elkezdjük gyúrni. Az olvasztott Rama margarint szép lassan, fokozatosan dagasztjuk bele.
Ha alaposan összegyúrtuk a tésztát akkor letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk, majd mindegyik kocka közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk.
Egy sütőpapíros tepsibe, egymástól fél cm távolságra tesszük a buktákat és olvasztott Rama margarinnal lekenjük, így sülés után könnyebben szét lehet szedni őket, majd hagyjuk, hogy így keljenek össze.
Kb. 15 perc kelesztés után megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejüket, majd langyosan szétszedjük és tálaljuk.
A lényeg: tojásonként 2 dkg (kb.1 ek.) liszt és cukor Ez a szabály az M-es tojásra érvényes. Először is kapcsold be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni, mialatt dolgozol a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat addig kell főzni, amíg sűrű, áttetsző nem lesz kb öt perc, Nagyon hidegre kihűteni, utána gépi habverővel nagyon kemény habbá verni / nekem kb. tíz perc / Kifehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelt tesztat keszitunk.megkelesztjuk.ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtom és pogiszaggatóval kiszaggatom.A kiszaggatott tésztát egyenként olvasztott vajba mártom és szorosan egymás m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű