35 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
csipet só,
késhegynyi sütőpor
20 dkg hideg vaj,
1 tojás szétválasztva,
3-4 evőkanálnyi hideg tej,
valamint kristálycukorral elkevert darált dió
lekvár
A lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat.
Egy tojás sárgájával és kevéske hideg tejjel gyorsan összeállítjuk a tésztát, amit folpackba csomagolva kb. 2 órán keresztül pihentetünk a hűtőben.
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a tésztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és a legkisebb virág kiszúrval kiszaggatjuk.
A fehérjét egy villával kissé felverjük, a virágok egyik felét először ebbe, majd cukrozott darált dióba mártjuk.
Diós oldalukkal felfelé kerülnek a sütőpapíros tepsibe.
Addig sütjük, míg széleiken éppen elkezdenek színt kapni.
Kihűlés után 1-1 virágot (egy lyukasat és egy telit) lekvárral összeragasztunk.
1.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 2.) A többi hozzávalót konyhai robotgéppel habosra keverjük. 3.) Az olajjal megkenjük a kuglófformát (vagy kivajazzuk) és beliszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt kivételével mindent egy zománcos tálba rakunk. Ezt 5 percig melegítjük gőz felett úgy, hogy szétolvadjon. Állandóan keverjük fakanállal. Ha a massza szétolvadt 25 dkg liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű