35 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
csipet só,
késhegynyi sütőpor
20 dkg hideg vaj,
1 tojás szétválasztva,
3-4 evőkanálnyi hideg tej,
valamint kristálycukorral elkevert darált dió
lekvár
A lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat.
Egy tojás sárgájával és kevéske hideg tejjel gyorsan összeállítjuk a tésztát, amit folpackba csomagolva kb. 2 órán keresztül pihentetünk a hűtőben.
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a tésztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és a legkisebb virág kiszúrval kiszaggatjuk.
A fehérjét egy villával kissé felverjük, a virágok egyik felét először ebbe, majd cukrozott darált dióba mártjuk.
Diós oldalukkal felfelé kerülnek a sütőpapíros tepsibe.
Addig sütjük, míg széleiken éppen elkezdenek színt kapni.
Kihűlés után 1-1 virágot (egy lyukasat és egy telit) lekvárral összeragasztunk.
A tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmel...
Elkészítési idő: kb. 1 óraA darált kekszet összekavartam a kakaóval.A tejet a margarinnal és a cukorral addig melegítettem,amíg a cukor elolvadt,hozzáadtam a rumot ,a kekszre öntöttem és összekevertem. 25 x...
Elkészítési idő:.Összegyúrni keményre ,nyújtani és formára szaggatni :) akár egy hétig is puha.
Elkészítési idő: 1 óra