4 tojás
10 deka porcukor
10 és fél deka liszt
1 és fél deci rum
1 citrom +
12 deka porcukor
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd vajazott sütőlapon, melyre vajazott papirost tettünk, ujjnyi vastagon felkenjük a tésztát.
Közepesen meleg sütőben sütjük. Ha kisült, teljesen kihűtjük. Kétharmad részét levágjuk, megkenjük ribizli-ízzel és kettévágjuk. A fennmaradó egyharmad részt apró kockákra vágjuk, rummal, citromlével meglocsoljuk és 12 deka cukor és fél deci vízből nagyon sűrű szirupba keverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kettévágott ribizli-ízes piskótalapokat. Tetszés szerinti formákra vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a mignonokat. A leesett darabokat, tehát hulladékot egy kis csokoládéöntettel, rummal vagy sziruppal összekeverjük és kúpokat vagy kis golyókat formálunk belőlük, melyeknek aljára kis piskótalapokat szúrunk megfelelő pogácsaszaggatóval.
Egy kicsit állni hagyjuk, majd rózsaszínűre festett cukorfondattal bevonjuk a mignonokat.
1.réteg:1,5dlvízben 1cs zselatint feloldani. 3 tojás sárgáját 5ek cukorral,1cs vaníliás cukorral és a tojás felvert habjával összekeverni.Vastag falútepsibe tenni és a hűtőben ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet jól kikeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral tejel simára keverni majd feltenni főni ha jól besűrűsödött mehet bele a vaj majd a kókusz. Ezt ketté kell választani és ízlés szerint ízesíteni Egy sütő pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű