2 csomag hosszúkás csomagolású Albert keksz (háztartási kekszből is elkészíthető), 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg kristálycukor, 3 dl tej, 2 evőkanál rum vagy rumaroma, 1 dl feketekávé, 25 dkg margarin
A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és kevergetés közben takaréklángon melegíteni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzzük. Ezután a tűzhelyről lehúzzuk.
Ha kihűlt a krém, összeragasztjuk vele a kekszeket, majd a külső részét is bevonjuk a mázzal. Fóliába csavarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon a krémtől.
Másnap ferdén szeletelve kínáljuk.
Kókuszreszelékbe forgatva tovább gazdagítható az íze.
A tejfölt a tojással, a cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet. 25 x 30 cm-es tepsiben 200 fokon kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtejet a cukorral feltesszük melegedni, belekockázzuk a vajat és addig melegítjük amíg a vaj el nem olvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és a kekszeket majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zselatinlapot kevés vízbe beáztatjuk. 2. A tejszínt felmelegítjük és felolvasztjuk benne a csokoládét. 3. A tűzről levéve kicsit kihűtjük, hogy már ne legyen nagyon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót ledaráljuk, a 8 dkg étcsokit apróra vágjuk. A vajat összemorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, hozzáöntjük a tojássárgáját, majd beleszórjuk a darált mogyorót és ét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz