Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió, mák, alma,,,
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
A vajat 10 dkg porcukorral és a 3 kanál vízben feloldott kakaóval habosra kavarjuk. A 4 egész tojást 10 dkg cukorral habüstben a tűzhely szélén vagy gyenge gőz fölött felverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két lap készítése: A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra kevertem kb 8 perc alatt. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. A két tepsit kibéleltem sütőpapírral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, a búzadarából, a cukorból, a vaníliás cukorból, a vajból és egy csipet sóból nagyon sűrű grízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojást pici cukorral és csipet sóval felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kétféle cukorral összekeverjük. Ezután kétfelé osztjuk, külön tálakba.Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és 1 ek rumot, a másik feléhez pedig a 2 ek kókuszt...
Elkészítési idő: 1+2 ÓRA Nehézség: Könnyű