Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió, mák, alma,,,
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is) Én a lecsepegett meggylevéből, ami közel 1 l. volt.készíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Fél cm vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni. A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan elkeverjük: a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, majd a kókuszreszeléket. A kapott masszából könnyen tudunk golyókat formázni. A keletkezett golyókat egy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű