Hozzávalók:
55 dkg háztartási keksz
2 kg alma
20 dkg kristálycukor
7 dl víz
fahéj (ízlés szerint)
4 csomag (főzni való) vaníliás puding
4 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
tetejére
20 dkg csokoládé
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és feltesszük főni a 20 dkg cukorral és a 7 dl vízzel. Egy kis fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, a 4 csomag vaníliapudingot kikeverjük a 2 csomag vaníliáscukorral és a 4 dl vízzel, majd hozzáöntjük az almához, és egyet forralunk rajta. Szép sűrű, de még kenhető masszát kapunk. egy 32x25 cm-es tepsit használtam Erre egy sorban elhelyezem a háztartási kekszeket, majd ráöntöm az almás krémet, és szépen elsimítom. Ezután a tetejét szintén háztartási keksszel borítom be. Erre jön a csokimáz. . Legalább 3 órát kell vele várni, míg lehet vágni a süteményt
Az élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd jól összedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát letakarva hagyjuk kelni. Lisztezett felületen átgyúrjuk , tetszés szerint formázzu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vizet beletesszük egy edénybe és a zsiradékot,majd hagyjuk,hogy az benne teljesen feloldódjon.Hozzákerülnek a száraz összetevők is és addig kavargatjuk,mig egy kicsit le nem piru...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKözepes méretű tepsit vajazni,lisztezni.A tortabevonót 2 ek.vízzel felolvasztani.A tojást,cukorral habosra keverni,bele a többi anyag,habosra keverni. 180-200 fokon 20-30 percig sü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű