2 bögre liszt 1 bögre cukor 1 bögre tej fél bögre ét olaj 1 tojás 1 csomag sütő por az egyik csésze liszt helyett lehet diót,dejót vagy mákot és lehet feldobni ha meggy vagy mazsola
la van bele szórva a tetejére sütés előtt
az egészet jól össze kever majd formába kanalaz forró sütő és 15 percig legalább nem kinyit tű próba.Ha tepsiben van meg sütve a ssülés idö akár 40-perc is lehet,sütő függő .
nincs
1. Keverjük össze a vizet és a sót egy kis főzőedényben, majd állítsuk a hőfokot magasra. 2. Amikor a víz felforrt, a hőfokot vegyük lejjebb, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd gyakra...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, vaníliáscukrot, csipet sót, és jól összedolgozzuk Ezután h...
Elkészítési idő: 15 percA lisztbe belekeverjük a sót, összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát liszt...
Elkészítési idő: 1 óraMelegítsül fel a tejet, de csak addig amíg a vaj felolvad benne. A többi hozzávaló segítségével gépben vagy kézzel állítsuk össze a tésztát, gyúrjuk össze és hagyjuk 2 óráig pihe...
Elkészítési idő: