A piskótához
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt
1 csipet só
0.5 dl narancslé
1 ek cointreau
A krémhez
30 dkg mascarpone
3 ek narancslekvár
2 ek cointreau
0.5 dl narancslé
1 narancsból nyert narancshéj
4 kis db narancs
A locsoláshoz
2 ek cointreau
1 narancsból nyert narancslé
A piskótához
1.A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni.
2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverjük.
3.Ugyanezzel a módszerrel hozzáadagoljuk a vizet is, és fehéredésig (10-12 percig) jó könnyűre és habosra felverjük.
4.A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ehhez keverjük hozzá a tojássárgáját. Óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összedolgozzuk.
5.A lisztet több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
6.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez
1.A mascarponét elkeverjük az összes hozzávalóval. Ha nem lenne elég édes, akkor plusz narancslekvárral vagy kevés cukorral ízesíthetjük.
Összeállítás
1.Az elkészült és kihűlt piskótából a pohár méretének megfelelő köröket szaggatunk.
2.Egy piskótakarikát beleteszünk a pohár aljára, meglocsoljuk az egy evőkanál cointreau-ből és a narancsléből készült lével, majd rákanalazzuk a mascarponekrémet, erre tesszük a felkockázott narancsot, és ráhelyezünk egy újabb piskótakarikát. Így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
3.A tetejét csokoládéforgáccsal és friss naranccsal díszítjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x34 cm
sütési idő: 12 perc
Az almát lereszeljük. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az almát és a fahéjat. Belekeverjük az olajat is. A lisztet, a sütőport és a darált diót össz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kezünkkel tésztát gyúrunk belőle. Ha kezünkkel dolgozunk, akkor legyünk türelmesek, mert elég sokáig tart, amíg a tészta összeáll. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hasonl...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű120fokos sütőben kb 20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű