menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos tiramisu pohárban


Írta:

Elk. idő: 42 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt
1 csipet só
0.5 dl narancslé
1 ek cointreau

A krémhez
30 dkg mascarpone
3 ek narancslekvár
2 ek cointreau
0.5 dl narancslé
1 narancsból nyert narancshéj
4 kis db narancs

A locsoláshoz
2 ek cointreau
1 narancsból nyert narancslé

Elkészítés:



A piskótához
1.A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkezdjük felverni.
2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tojássárgájához a cukrot, és habosra keverjük.
3.Ugyanezzel a módszerrel hozzáadagoljuk a vizet is, és fehéredésig (10-12 percig) jó könnyűre és habosra felverjük.
4.A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ehhez keverjük hozzá a tojássárgáját. Óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összedolgozzuk.
5.A lisztet több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
6.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.


A krémhez
1.A mascarponét elkeverjük az összes hozzávalóval. Ha nem lenne elég édes, akkor plusz narancslekvárral vagy kevés cukorral ízesíthetjük.

Összeállítás
1.Az elkészült és kihűlt piskótából a pohár méretének megfelelő köröket szaggatunk.
2.Egy piskótakarikát beleteszünk a pohár aljára, meglocsoljuk az egy evőkanál cointreau-ből és a narancsléből készült lével, majd rákanalazzuk a mascarponekrémet, erre tesszük a felkockázott narancsot, és ráhelyezünk egy újabb piskótakarikát. Így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
3.A tetejét csokoládéforgáccsal és friss naranccsal díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x34 cm
sütési idő: 12 perc

Narancsos tiramisu pohárban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Popcake
Popcake

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet, a citromlével, a citromhéjjal, a kókuszolajjal és a tojásokkal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a száraz anyagokat. Összepörgetjük a géppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Walesi mazsolás keksz
Walesi mazsolás keksz

Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bögrés..Rizschók nagyon finom
Bögrés..Rizschók nagyon finom

A vizet, tejet, cukrokat összekeverjük, és a megmosott rizst megfőzzük benne. Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha vajat/margarint, a reszelt citromhéjat é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
VANÍLIÁS CSIGA
VANÍLIÁS CSIGA

Langyos tejből, az élesztőből és a liszt negyedéből kovászt készítettem. Nejlonfóliával majd pedig konyharuhával letakartam és érleltettem a kovászt meleg helyen fél órát. Egy más...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk