60 dkg liszt,10 dkg cukor,30 dkg vaj,1 dl tej,1,5 dkg élesztő
0,3 dl rum,2 tojás sárgája,negyed teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
30 dkg darált dió,25 dkg cukor,2 dl baracklekvár
A tetejére:
18 dkg étcsokoládé,1 teáskanál vaj
A vajat a liszttel együtt egy tálba tesszük, addig gyúrjuk, amíg olyan lesz mint a vizes homok. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt. A cukrot és a rumot összekavarjuk, majd a tejhez adjuk, a lisztre öntjük. A tojássárgáját és a szódabikarbónát is belekeverjük, jól összegyúrjuk. A tésztát lefóliázzuk és egy órán át pihentetjük a hűtőben. Majd a tésztát három darabra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. A diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük. Kivajazott tepsibe simítjuk az egyik kinyújtott tésztát és elkenünk rajta egy adag tölteléket, majd bevonjuk egy újabb darab tésztával, erre ismét töltelék kerül, majd a harmadik tészta. A tetejét átkenjük tojássárgájával, vagy tejjel és 170 fokos sütőben 40 percen keresztül sütjük. A süteményt hagyjuk kihűlni, majd a darabokra tördelt csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele. Amikor a csokoládé szilárddá válik, szeleteljük.
A krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük,folpacba csomagolva. Az első cipót 4 mm-re kinyújtjuk,cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 C fokon 7...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, vajat, joghurtot összekeverjük, bele a cukrot. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, végül a narancs vagy citromlét. Vajazott-lisztezett formában 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű