Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g liszt
200 g vaj
200 ml (2 dl) víz
1 csipet só
1 teáskanál cukor
5 db felvert tojás
Vaníliás krém:

2 csomag főzős vaníliapuding
100 g kristálycukor
500 ml (5 dl) tej
4 tojás
50 g porcukor


Tejszínes réteg:

250 ml (2,5 dl) tejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:


A fánkok elkészítése:

A sütőt 200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegítjük.
A vizet a vajjal, sóval és cukorral összeforraljuk, hozzáadjuk a lisztet és összemelegítjük, kb. 3 percig kevergetjük, nem baj, ha kicsit serceg. A massza legyen csomómentes és kevergetés közben váljon el az edény falától.
Egy keverőtálba félretesszük hűlni.
Mikor már langyos a tészta, robotgéppel apránként hozzákeverjük a tojásokat. Lágy fényes tésztát kapunk.
Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt gáztepsire dió vagy kisebb almácska nagyságú halmokat nyomunk, attól függően, hogy nagy vagy kis (két harapásos) fánkokat akarunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük úgy, hogy egy nagyobb tepsibe kétujjnyi forróvizet öntünk és a sütő aljára helyezzük. Kb. 40 percig sütjük, de 20 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütő ajtaját mert összeeshetnek a fánkok. A színéről is láthatjuk mikor jó, mert szép zsemleszínűre sülnek.
Még melegen vágjuk le a tetejüket egy recés késsel, mert a belsejében lévő gőztől összeeshet a tészta. A közepéből kiszedhetjük a maradék tésztát, de nem muszáj, mert így is üreges annyira, hogy beleférjen a krém.
A tészta sütését előző este is megejthetjük, így másnapra marad a töltés.

Töltelékek elkészítése:

A tojások fehérjét az 50 g porcukorral kemény habbá verjük.
A pudingport a tojások sárgájával, a 100 g kristálycukorral és egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk.
Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel.
Hagyjuk langyosra hűlni, ezalatt a tejszínt a porcukorral elkezdjük felverni, majd óvatosan hozzászitáljuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
A vaníliakrémet és a tejszínt is csillagcsőrös habzsákba töltjük.
A fánkokban elosztjuk a vaníliakrémet, majd a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot.
Rátesszük a tésztasipkákat és hűtőbe tesszük pár órára. Porcukorral tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Mézes krémes
Mézes krémes

◾️A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. ◾️Az édesítőt, a mézpótlót, a tejet, a vajat és a tojást vízgőz fölött összeolvasztjuk. ◾️Ezután összegyúrjuk, majd a pulton 20...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hangyaboly
Hangyaboly

A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-csokoládés szelet
Diós-csokoládés szelet

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.(Nem tévedés, cukor nem kell bele.) A hűtőbe rakjuk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk