Linzer:
1 kg liszt,2 csomag sütőpor,0,5 kg Rama margarin
0,40 kg porcukor,2 csomag vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja,4 tojás sárgája,1-2 evőkanál tejföl
töltéshez lekvár
Ishler
30 dkg liszt,25 dkg margarin,10 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor,1 cs vaníliás cukor,1 ek rum
1 db tojássárgája,1 csipet só,reszelt citromhéj
15 dkg tortabevonó csokoládé,0.5 dl étolaj
ízlés szerinti lekvár
Linzer
A lisztet leszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a van. cukrot, porcukrot, citromhéjat, ezekkel összekeverjük, a tojássárgákkal és a tejföllel gyorsan összeállítjuk a tésztát. (Ha túl sokáig gyúrod, a meleg kéztől tönkremegy smile hangulatjel
Már csak némi pihentetés után sodorni (kb 3 mm-re), kívánt fazonra kiszúrni, és sütni kell. Nagyon gyorsan, kb 5-7 perc alatt kész is kb 180 fokos sütőben.
Fogyasztás előtti napon érdemes betölteni lekvárral, és letakarni (mert meg sem éri a másnapot:))
A linzertészta egyébként egy nagyon sokoldalú tészta, érdemes megtanulni, mi ebből készítjük a diós zserbót is, mert sokáig eláll, és nem szárad ki.
Isler
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak.)
Sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.
A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Az isler tésztájába tehetünk darált mogyorót vagy éppen darált diót. Mindkettővel nagyon finom.
1. A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a joghurttal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha már simára kevertük, beleöntjük a zabpelyhet is. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot +vaniliát a vajjal jól kikeverjük.. - bele a tojásokat +a liszt amiben a szódabikarbónát és a sütőport elkevertük - hozzáadjuk a tejet és a meghámozott , reszelt alm...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe egy mélyedést készítünk beletesszük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojásokat, az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű