menu

Családireceptkönyv.hu

Lautner Linzer és Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Linzer:
1 kg liszt,2 csomag sütőpor,0,5 kg Rama margarin
0,40 kg porcukor,2 csomag vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja,4 tojás sárgája,1-2 evőkanál tejföl
töltéshez lekvár

Ishler
30 dkg liszt,25 dkg margarin,10 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor,1 cs vaníliás cukor,1 ek rum
1 db tojássárgája,1 csipet só,reszelt citromhéj
15 dkg tortabevonó csokoládé,0.5 dl étolaj
ízlés szerinti lekvár

Elkészítés:


Linzer
A lisztet leszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a van. cukrot, porcukrot, citromhéjat, ezekkel összekeverjük, a tojássárgákkal és a tejföllel gyorsan összeállítjuk a tésztát. (Ha túl sokáig gyúrod, a meleg kéztől tönkremegy smile hangulatjel
Már csak némi pihentetés után sodorni (kb 3 mm-re), kívánt fazonra kiszúrni, és sütni kell. Nagyon gyorsan, kb 5-7 perc alatt kész is kb 180 fokos sütőben.
Fogyasztás előtti napon érdemes betölteni lekvárral, és letakarni (mert meg sem éri a másnapot:))
A linzertészta egyébként egy nagyon sokoldalú tészta, érdemes megtanulni, mi ebből készítjük a diós zserbót is, mert sokáig eláll, és nem szárad ki.

Isler
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk.

Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.

A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak.)

Sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.

A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az isler tésztájába tehetünk darált mogyorót vagy éppen darált diót. Mindkettővel nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés álom
Gesztenyés álom

---A gesztenye +12,5 vaj +darált keksz +kevés rum összekeverjük és egy magasabb falú tálba lapítjuk ---A 3 pudingot megfőzzük a - 9 dl tejben+ 6 kanál cukorral sűrűre főzzük -...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós-diós krémmel töltött ostya
Kakaós-diós krémmel töltött ostya

Felfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal. Megtöltj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mâkospite-- Búzásné Marcali
Mâkospite-- Búzásné Marcali

A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk