Családireceptkönyv.hu

Piskótaalap Éva féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
lemérjük a tojásokat, ugyanannyi gramm cukrot,
lisztet,
olvasztott vajat mérünk
Ha gazdagabban akarjuk tehetünk bele friss gyümölcsöt is.

Elkészítés:


A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat a felvert tojásfehérjét és a lisztet. Kivajazott lisztes sütőformába tesszük.
3 percig 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gazdagíthatjuk durvára vágott dióval, mandulával, de síián valamilyen különleges lekvárral is lehet tálalni.
Pudinggal, tejszínnel is nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Cobbler
Cobbler

A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük. Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Rumostorta
Rumostorta

Az alapanyagokat összefőzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a rumaromát. 6 tojásból piskótát sütünk, háromfelé vágjuk. Egy harmadát kockákra törjük és a masszába öntjük. Összekeverjük, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: keria
Linzer
Linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós piskóta meggyes vaniliás krémmel
Diós piskóta meggyes vaniliás krémmel

a 6 tojásfehérjét felverjük a 10 kanál cukorral -a kemény habba adagoljuk a tojások sárgáját -+ a két kanál olajat + 2 kanál tejet /vagy vizet a lisztbe elkeverjük a sütőport...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk