2 bögre mákliszt, 1 bögre darált mák, 2 tojás (közepes méret), 1 bögre eritrit, 1/2 bögre kókuszolaj, 1 evőkanál útifűmaghéj, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 bögre nyersen turmixolt szilva, 1 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál vanília aroma
Krém: 1/2 kg magozott szilva, 20 dkg totu krém (ha nem diétázol, használhatsz mascarponét), 1 evőkanál útifűmaghéj, 2 evőkanál eritrit, 1 kávéskanál fahéj
Én a szilvát sosem hámozom meg, tehát mind a krémbe, mind a sütibe héjastól került! Tudjátok, héjában a vitamin, ahogy azt sas mamától megtanultuk
A tojásfehérjét felvertem habnak, majd a tészta hozzávalóit egy keverőtálban robotgéppel összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy a Te sütődben is megfelelő-e ez az idő…
A krémhez a szilvát leturmixoltam, majd összekevertem az összes hozzávalót a robotgéppel és hűtőbe tettem, míg sült a süti, hogy “rendesen” összeálljon.
A rácson kihűlt tésztát ketté vágtam és megkentem a krémmel, majd a tetejét is bevontam
Sass Erika, www.tepszi.hu
A cukrot egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizálódni, felöntjük a tejszínnel. A karamell így keményebbé válik, de ettől ne ijedjünk meg, most hozzáadjuk a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát kétfel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit dagasztógépbe mérjük bele, közepesen kemény tésztánk legyen, amit könnyen lehet reszelni. A tésztánkat folpakkal csomagoljuk be, rakjuk a hűtőbe legalább egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg por eritrit és pár csepp folyékony cologran(Lidl-s édesítő)2 nagy evőkanál kakaópor(nem cukrozott! 2 kanál tejben,tejszínben feloldva majd hozzákevertem 10 dkg olvasztott kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű